contacts.jpg
BEF Energy

Frequently Asked Questions

01 COM TREBALLEM A BEF ENERGY?

Si vostè està interessat en adaptar la seva actual instal·lació elèctrica cap a l’autoconsum, la sostenibilitat mediambiental i l’estalvi, posis en contacte amb BEFenergy i un dels nostres representats vindrà a a visitar-lo per tal de realitzar diversos estudis per millorar el cost i la petjada mediambiental elèctrica.

En pocs dies li donarem les millors opcions per realitzar aquest pas cap a l’estalvi i la sostenibilitat, podent vostè realitzar dit projecte en la seva totalitat o parcialitat, adaptant-nos en tot moment a les seves necessitats.

Des de BEFenergy coordinarem sense cap molèstia per vostè tot el procés fins a tenir clau en mà la seva instal·lació neta i de km0 completament instal·lada i en perfecte funcionament, tenint a la seva disposició un excel·lent i compromès servei postvenda per qualsevol necessitat que li pugui sorgir.

02 QUINS AVANTATGES TE PASSAR-SE A L’AUTOCONSUM RENOVABLE?

- La inversió inicial es recupera amb una gran rapidesa, ja que comporta un gran estalvi a la factura elèctrica des del primer dia. A més amés, la instal·lació te una gran durabilitat, amb el que cada any que passa augmentem la seva rendibilitat.

- L’autosuficiència permet que l’oscil·lació del preu de la llum tingui una menor afectació a l’empresa.

- La reducció del preu en despesa elèctrica permet que el producte final de l’empresa també tingui un menor cost, millorant així la seva competitivitat en el mercat.

- Possibilitat de vendre l’excedent de llum, sobretot aquella que produïm en dies festius o de poca activitat, amb el que ajuda a reduir el preu de la factura mensual d’electricitat.

- La producció d’energia renovable no genera gasos tòxics a l’atmosfera, amb el que esdevenim més respectuosos amb el medi ambient alhora que millorem la imatge de la nostra empresa amb aquest valor afegit.

- També podem complementar el nostre compromís mediambiental complementat l’autoconsum amb un distribuïdor elèctric de l’energia que ens pugui arribar a faltar amb un origen net i verd.

03 QUE EM COMPORTA CANVIAR A UNA COMPANYIA ELÈCTRICA 100% DE FONTS RENOVABLES?

Fer un canvi de companyia elèctrica no implica deixar de rebre subministrament elèctric en cap moment

Per altre banda, formar part d’una empresa on tota la seva energia prové de fonts d’energia renovables com la solar, l’eòlica o la hidroelèctrica significarà que la teva petjada medioambiental és menor i estàs ajudant a fer d’aquest planeta un planeta més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

04 QUE HI DIU L’ACTUAL LEGISLACIÓ?

L’any 1997 es va celebrar a Kioto una conferència internacional en la que es va establir el compromís per la reducció de gasos d’efecte hivernacle que provocaven el canvi climàtic i l’escalfament global. Des d’aleshores, tots els països han començat a aplicar, amb major o menor mesura, polítiques destinades a fomentar les energies renovables i a frenar la generació de gasos perjudicials per la capa d’ozó i que fomentin l’escalfament global.

El passat de l’energia solar fotovoltaica a l’Estat espanyol era molt prometedora, esdevenint a finals dels anys 90 i primera dècada dels 2000 un dels països amb major potencia fotovoltaica instal·lada a nivell mundial. No obstant, les regularitzacions legislatives que es van decretar posteriorment van frenar la proliferació d’aquestes instal·lacions i l’autoconsum.

La primera regulació de l’autoconsum elèctric a l’Estat espanyol no es produeix fins l’any 2011 amb el Reial Decret 1699/2011 que regulava la connexió a la xarxa elèctrica d’instal·lacions de producció d’energia elèctrica de poca potència. No obstant, amb el Reial Decret Llei 1/2012 es procedí a la suspensió dels procediments de reassignació de retribució i a la suspensió del incentius econòmics per a noves instal·lacions de producció en energia elèctrica a partir de cogeneració, fonts d’energia renovables i residus.

Per acabar de posar fre a l’autoconsum elèctric, l’octubre de 2015, amb el Reial Decret 900/2015, el Govern crea el popularment conegut com a “Impost del Sol” pel qual aquelles empreses o particulars amb instal·lacions renovables per l’autoconsum tenien que pagar una quantia per l’energia generada i consumida a la seva pròpia instal·lació per tal de contribuir de forma forçosa a mantenir el sistema elèctric.

No serà fins l’any 2019 que es posa fi a aquesta incongruència elèctrica i medi ambiental desprès de la publicació del Reial Decret 244/2019 amb el que l’Estat espanyol torna a reobrir el camí mitjançant el qual empreses i particulars es generin la seva pròpia electricitat i puguin amortitzar aquesta instal·lació en un temps raonable. I tot això sense la necessitat de convertir-se en empresa generadora d’electricitat, donar-se d’alta al IAE ni pagar impostos per la venda d’aquesta electricitat.